HOME     GELUIDSOPNAMEN     DUIKEN     CONTACT     BLOGS     English    

Versier-cursus, deel 1

 

Om de Beagle-aflevering over natuurlijke en seksuele selectie ook visueel interessant te maken en wat luchtigheid in te blazen, woon ik met de rest van de (mannen)crew een versiercursus voor vrouwen bij. In Buenos Aires. 'Hoe krijg je een man in je bed' en voor gevorderden 'hoe hóud je hem daar'?

Een versiercursus voor mannen hebben we inmiddels achter de rug. Weinig vermeldenswaard, behalve dan dat die cursus werd gegeven door 2 jongens die zich in het dagelijks leven magiër noemen. Ik vond beiden bijzonder onaantrekkelijk en alle capriolen die zij hun cursisten aanleerden om een vrouw het bed in te krijgen, veranderden daar in mijn ogen allerminst iets aan.

De cursus voor vrouwen daarentegen vind ik hilarisch. Temeer daar ik de cursusleidster Paula de eigenschap hysterisch toedicht.

Het begon voor mij al met de situering.

In een druk, smal donker straatje met hoge gebouwen schuilt achter een metershoge deur met indrukwekkend traliewerk een prachtige antieke houten trap die elegant met een boog omhoog loopt naar de eerste verdieping. Paula, een ordinaire dame met rode lippenstift en kauwgom kauwend, begroet ons met een verbale ouverture.

Ze draagt afgeknipte spijkerjeans met daarop een zwart strapless tricot shirt dat ze om de haverklap opzichtig omhoog moet hijsen om haar borsten net niet (of net wel?) te laten zien. We komen terecht in een bespiegeld balletzaaltje. Onwillekeurig speur ik naar de bar op heuphoogte en rondslingerende spitzen. Hmm, dit zal dan wel de modern-ballet of jazz-balletafdeling zijn. Om 8 uur stipt begint de cursus. Paula, die blijkbaar onder de Argentijnen bekend staat als de vrouw die je leert hoe je mannen het beste kunt pijpen en hoe je kunt masturberen, geniet van haar populariteit. Ik gok een beetje, maar ik overdrijf niet als ik zeg dat 50 dolenthousiaste vrouwen vrolijk kakelend op de parketvloer gaan zitten.

Dat maak je in Nederland niet mee. Als je al 50 vrouwen bij elkaar krijgt, zullen ze afwachtend en enigszins cynisch toehoren. Reacties bestaan meestal uit tegengas. De Argentijnen zijn godzijdank totaal anders. Vermakelijk kijk ik om me heen en zie vrouwen variërend in de leeftijd van 20 tot 65. Allemaal single. Wat doen die dames hier? Ze zien er stuk voor stuk prima uit! Paula tettert en kwettert en de dames lachen instemmend. Met alles wat er gezegd wordt kan jong en oud, knap en knapper zich identificeren. Het gaat over de do's en don'ts naar mannen toe, over hoe je je moet gedragen, zorg dat je niet saai bent maar dat je jezelf etaleert, stel je open, bedenk dat mannen bang zijn voor vrouwen, een paar tips voor lichaamstaal en de hele bekende riedel. Persoonlijke anekdotes uit het publiek zetten de lachsalvo's kracht bij. Het is een kippenhok van jewelste. Mijn oren tuten. De sfeer is ongekend goed. Paula is geweldig. Ik had het voor geen goud willen missen.

Copyright: Galavazi Geluid